VERSLAG KTC ALV

Beste KTC Leden,

Dat Nederland op 15 maart in lockdown ging met social distancing als nieuwe norm, heeft (ook) grote invloed gehad op onze basketbalvereniging. Alle wedstrijden, trainingen en bijeenkomsten voor het seizoen 2019-2020 werden plotseling gestaakt. We moesten de basketbal laten liggen en wisten niet hoelang dit zou gaan duren.

Op 11 mei kwam het bericht dat jeugd t/m 18 jaar weer (onder begeleiding) mocht trainen in de buitenlucht. Binnen enkele dagen heeft Jan Maarten Boissevain geregeld dat wij de sportvelden van het Kennemer Lyceum mochten gebruiken voor buitentrainingen. We konden de basketbal weer oppakken!

Per 1 juli kan volgens de RIVM een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. De deur kan dan van het slot bij de Tetterodehal. Per 1 september kunnen sportwedstrijden weer plaatsvinden zonder publiek. 

Ook de ALV kon in aangepaste vorm toch ‘live’ doorgaan. Het was een goedbezochte vergadering bij Sociëteit Vereeniging. Een bijzondere locatie met dit jaar ook een bijzondere gast; Mart Smeets. Als dank voor hun enthousiaste en tomeloze inzet (ook bij de buitentrainingen!), hebben alle jeugdtrainers/coaches zijn laatste boek ‘Het spel’ gekregen. Mart was graag aanwezig om elk boek te signeren en om de te ALV openen met een onderhoudend verhaal over de historie van het basketbal in Nederland en vooral Haarlem, waar Mart in 1965 zijn professionele basketbalcarrière startte. Voor velen een tour langs memory lane. 

Na dit voorprogramma opende uw voorzitter de ALV voor het seizoen 2019-2020. Het verslag hiervan is te vinden op deze berichtenpagina. Eén van de agendapunten is de vacature voor Penningmeester en Wedstrijdsecretaris. Wil en kan jij iets betekenen voor onze mooie vereniging? Laat het weten! We kunnen de hulp van onze leden en ouders van jeugdleden goed gebruiken. Sterker nog; we kunnen niet zonder! Laten we er met elkaar een geweldig nieuw KTC jaar van maken. Op naar basketbalseizoen 20-21!

Rinze Koornstra

Voorzitter KTC Basketball