Update basketbalseizoen

Net als de rest van het land keek ook het KTC Bestuur dinsdag met spanning uit naar de persconferentie van premier Rutte, maar het werd al snel duidelijk dat er voor onze sport voorlopig weinig verandert. 

Wel werd aangekondigd dat de Nederlandse jeugd tot en met 18 jaar vanaf 29 april buiten met elkaar mogen sporten. De leeftijdsgroep 13-18 jaar zal daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Het verbod op samenkomsten blijft gehandhaafd.

Wat betekent dit nu voor ons?

De basketbalcompetitie zal in ieder geval niet voor 1 september 2020 van start gaan. De Tetterodehal blijft voorlopig voor ons gesloten. Buiten sporten mag wel als we anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Bij een contactsport zoals basketbal is dit helaas niet realistisch. We moeten dus wachten tot de volgende update op 13 mei om te horen of de maatregelen na 20 mei verder worden versoepeld.  Zodra het mogelijk is komen we als bestuur met een voorstel voor zomertrainingen en bootcamps voor de jeugd.

Op 24 maart meldden we jullie dat we met een voorstel komen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV).  Besloten is de ALV dit jaar digitaal (via laptop of pc) te organiseren. De uitnodiging en agenda wordt per e-mail verstuurd. Na aanmelding ontvang je een persoonlijke link om via Microsoft Teams aan de ALV deel te nemen. Je hoeft hiervoor geen licentie aan te schaffen en bij de uitnodiging zal een duidelijke uitleg zitten.

Er wordt een groot beroep gedaan op onze gezamenlijke weerbaarheid, solidariteit en veerkracht. Laten we als leden via social media vooral met elkaar in contact blijven. Uiteindelijk pakken we de bal weer op, met elkaar!

Voor vragen zijn we bereikbaar via; secretariaat@ktcbasketball.nl ofvoorzitter@ktcbasketball.nl