Update 11 februari

Beste KTC leden,

Graag hadden we leuker nieuws gebracht, maar nadat vorige week de lockdown is verlengd tot tenminste dinsdag 2 maart, heeft de Nederlandse Basketball Bond (NBB) besloten dat dit seizoen alle recreatieve basketbalcompetities niet kunnen worden afgerond. Het aantal inhaalweekenden dat in juni nog beschikbaar is, is helaas niet voldoende om alle wedstrijden in te plannen. Dit betekent dat er niet voldoende wedstrijden gespeeld kunnen worden (dat moet minimaal 75% van de geplande wedstrijden zijn) om kampioenen en degradanten aan te wijzen. Er worden daarom geen teams gepromoot of gedegradeerd (en er worden ook geen landelijke Finals georganiseerd). 

Bij de indeling van de competities voor het nieuwe seizoen 2021-2022 wordt daarom gekeken naar de huidige indeling. 

Als KTC bestuur vinden we het vooral belangrijk dat er weer zo snel mogelijk gebasketbald gaat worden, uiteraard als dit weer veilig en verantwoord kan. Gelukkig wil de NBB de voorwaarden hiervoor scheppen en staan ze klaar de verenigingen te ondersteunen als het zover is. Daarom is besloten om alle al in Sportlink geplande wedstrijden te laten staan. Wanneer het basketballen weer is toegestaan, mogen verenigingen zelf bepalen of zij wel of niet gebruik gaan maken van deze planning. Wij als KTC willen dit uiteraard heel graag! 

Er zullen ook verenigingen zijn die dit niet willen of kunnen en na 2 maart worden de wedstrijden van deze teams uit Sportlink gehaald.  Voorafgegaan aan de hervatting van de competitie zullen verenigingen waarschijnlijk eerst alleen met de eigen teams en in hun eigen hal onderlinge wedstrijden mogen spelen. Wij zullen dan direct onderlinge wedstrijden in de vorm van toernooi(tjes) gaan spelenWe kunnen niet wachten, maar we – en daarmee bedoel ik alle KTC’ers – zullen helaas nog even geduld moeten hebben.

Vanuit de leden is aangegeven dat er graag getraind wordt, bijvoorbeeld in de vorm van een bootcamp/buitentraining in de duinen. Wij als bestuur willen dit ook graag realiseren, maar het organiseren hiervan wordt – naast de bekende maatregelen – ook bemoeilijkt door andere zaken; dat wij geen eigen buitenveld hebben, het weer niet meewerkt, het nog te vroeg donker is voor een (vroege)avondtraining; onze trainers welwillend zijn, maar andere verplichtingen hebben op de dag. Kortom, er wordt gewerkt aan een uitvoerbaar plan en we houden jullie op de hoogte.

(Hier vind je meer informatie van de NBB)

Namens het bestuur

Rinze Koornstra, voorzitter KTC Basketball