Lid worden

Het seizoen

Het basketbalseizoen loopt van september t/m april. Dan trainen we twee keer per week (alleen U8 en U10 traint één keer per week). De wedstrijden zijn meestal op zaterdag maar een zondag komt ook wel eens voor.

Teamindeling volgt leeftijdscategorie

Bij KTC hebben we teams in de volgende leeftijdscategorieën:

  • U12
  • U14
  • U16
  • U18
  • U20
  • U22
  • Senioren

Wanneer je in welke categorie valt, hangt af van je verjaardag. Peildatum is 1 januari van een speelseizoen. Voorbeeld: je wordt na 1 januari 12 dan mag je het hele seizoen in de U12 spelen. Word je voor 1 januari 12 dan moet je naar de U14. Dispensatie is mogelijk zowel naar beneden als naar boven. Bijvoorbeeld je speelt in de U14 maar je bent goed genoeg om in de U16 mee te doen. Dan mag dat alleen na toestemming van je ouders, je moet daarvoor dispensatie aanvragen. Dispensatie moet goedgekeurd worden door de NBB.

Aanmelden voor senioren (ouder dan 22)

Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen naar ledenadministratie@ktcbasketball.nl.

Wachtlijst voor jeugd

Basketbal is de meest populaire sport onder kinderen in Nederland. Dat is geweldig nieuws! Maar dat heeft ook een keerzijde. We benutten de capaciteit van onze hal en trainers volledig en hebben helaas zeer beperkt ruimte om nieuwe leden in te laten stromen. Zo hebben we al geruime tijd meer dan 100 kinderen op onze wachtlijst staan.

In de leeftijdscategorieën U8, U10 en U12 is er het meest kans op een plek. Meestal is dat aan het eind/begin van een seizoen. Uiteraard kijken we dan naar volgorde van aanmelden. Vanaf U14 kijken we daarnaast ook naar wat het team nodig heeft en matchen we dat zo goed mogelijk.

Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen naar ledenadministratie@ktcbasketball.nl.