Team Coördinatoren

Alle teams van KTC Basketball hebben een Team Coördinator. Deze persoon speelt een centrale rol in de afstemming van zaaldiensten van het team. In sommige teams is de Trainer/Coach ook Team Coördinator.

Taken van de Team Coördinator

  • Een app-groep aanmaken en beheren met de spelers/ouders/voogden, trainer en coach.
  • Per seizoenshelft een planning maken van welke teamleden wanneer moeten fluiten of tafelen. Zorgen dat de fluit/tafelbeurten binnen het team eerlijk verdeeld zijn.
  • Wekelijks:
    • Gedurende de week (woensdag/donderdag) een reminder in de app-groep zodat de teamleden herinnerd worden aan hun zaaldienst. Doorgaans regelt dit zich vanzelf, maar soms help je even bij het wisselen/ruilen van beurten tussen spelers.
    • Bij uitwedstrijden: hoe laat aanwezig, heeft iedereen vervoer?
  • Sociale activiteiten. Dit is uiteraard geen verplichting, maar we zien -zeker in teams met jongere spelers- dat het de spirit enorm verhoogt als je af en toe iets leuks doet of na de wedstrijd even een drankje drinkt met elkaar.

Zaaldiensten overnemen/ruilen

Indien een zaaldienst echt niet door het team ingevuld kan worden, kan de Team Coördinator overleggen met TCs van een ander team om te zien of er geholpen of geruild kan worden. Kijk even welke teams op dezelfde momenten in de hal zijn. De kans dat er uit dat team iemand kan inspringen, is het grootst. Om het overleg te vergemakkelijken, is een aparte app-groep met alle Team Coördinatoren opgezet.

Let op: er moet t.a.t. iemand staan, want anders kan een wedstrijd niet gespeeld worden. Mocht het in overleg niet lukken om vervanging via een ander team te regelen, geef dit dan door aan de wedstrijdsecretaris (Robin, ze zit ook in de appgroep).