Uitleg Basketball.nl app

De NBB regelt alles in de Basketball.nl App: alle wedstrijden, uitslagen, standen, individuele scores (en fouten). De app werkt real-time. Dus zo gauw een wedstrijd gespeeld is en de officials sluiten de wedstrijd op de tablet af, dan kun je alle stats meteen terugvinden. Ook handig voor het voorbereiden van wedstrijden (wie is de shooter bij de tegenpartij?). Het wordt helemaal handig als je ook je aan- of afwezigheid bij een wedstrijd via de app doorgeeft. Dat scheelt je coach of team-coördinator weer tijd met invullen. Bovendien vind je direct de route naar de locatie van je uitwedstrijden. Je kunt dus eigenlijk niet zonder.

Hoe installeer je de app?

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore. Let op dat je de juiste app installeert > basketball.nl

Als lid registreer je je met het e-mailadres dat bekend is bij onze vereniging. Leden onder 16 jaar kunnen zich alleen aanmelden met het email adres van de ouders, dat moet hetzelfde zijn die ze bij KTC hebben opgegeven. Voor ouders, verzorgers en toeschouwers is dit niet noodzakelijk.

Via deze link vind je een beschrijving op de website van de NBB over hoe je de kunt app downloaden en hoe je je als bondslid (of supporter) kunt registreren.

Via deze link vind je een beschrijving op de website van de NBB over hoe je de app vervolgens kunt koppelen aan een gebruiker, zodat je automatisch je eigen team ziet en alles wat voor jou en jouw team belangrijk is om te weten.

Lukt het aan de hand van de instructies niet, kijk dan deze video waar het stap voor stap wordt uitgelegd (met dank aan BV Hoofddorp).

TIP: Zichtbaar maken van pasfoto in de NBB app…

Sommige leden (en/of hun ouders) hebben aangegeven problemen te hebben met het zichtbaar krijgen van pasfoto’s van hun leden/kinderen die jonger zijn dan 16 jaar. Sinds 25 mei 2019 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 jaar in de app. Deze instellingen worden dus standaard op niet zichtbaar gezet. Ouders/ verzorgers kunnen deze gegevens wijzigen. Klik HIER voor de handleiding hoe dit aan te pakken.