Nieuwsbrief nr. 2 van 2020

Wanneer is er training, hoe starten we het nieuwe (wedstrijd)seizoen en hoe gaan we om met de Coronamaatregelen? Je leest het in deze tweede Nieuwsbrief van 2020. 

Goede start van het nieuwe seizoen
Ondanks alles mogen we niet klagen, want veel teams hebben de laatste tijd lekker kunnen doortrainen. Eerst buiten bij het Kennemer en daarna in de hal. MU22 heeft vorig weekend zelfs al een oefenpot gedaan tegen het landelijk spelende Christofoor en wonnen met 57-49! Onze coaches en trainers krijgen dit weekend een Coaching Clinic van basketballprofessional Kees Akerboom en de U12 en U14 hebben zoveel nieuwe aanmeldingen dat ze komende week al starten met extra trainingen. Er is dit jaar vooralsnog geen Dames-team (er wordt aan gewerkt, dus vingers crossed), maar wel een U16 en een U18 meidenteam! Goed nieuws allemaal, maar we krijgen komend seizoen helaas ook te maken met aanpassingen in de hal en het basketbal i.v.m. Corona. We hopen dat iedereen meewerkt in het opvolgen van de maatregelen en dat we een mooi en vol seizoen kunnen genieten van onze mooie sport!

Namens alle KTC Bestuursleden, Rinze Koornstra

Kick-off buitentraining

Over een goede start gesproken… op donderdag 27 augustus geeft Stephan Kreykamp weer een speciale bootcamp-kick-off training in de duinen voor alle jeugdleden en enthousiaste senioren. Lekker rennen, professionele oefeningen doen en opladen voor het nieuwe basketballseizoen! De training is van 19.00 tot 20.15 uur. (Verzamelen op de Tetterode parkeerplaats vanaf 19.00 uur en hier zijn we om 20.15 weer terug.) 

Dit nieuwe seizoen
…gaat het er ongetwijfeld anders aan toe dan we gewend waren. Wie de laatste maanden heeft getraind weet al een beetje hoe het gaat; rustig binnenkomen via de nieuwe ingang, je even melden, handen ontsmetten, je temperatuur laten meten bij je voorhoofd… het went eigenlijk best snel. De Tetterodehal en wij als KTC houden ons aan het protocol van de NOC/NFS. De belangrijkste regels lees je hieronder. De competitie start in september en wij als KTC leden zullen ons houden aan de regels van de uit-clubs als we daar spelen. Andersom letten wij erop dat gast-teams zich ook aan onze regels houden. Publiek is welkom, maar ook volgens de regels. In de Tetterodehal zijn extra aanpassingen gedaan, zoals nieuwe ventilatieroosters in de buitenmuur van de hal. We hopen dat iedereen gezond blijft, maar heb je klachten? Blijf thuis. Ben je getest en heb je het Corona-virus, meld dit dan meteen bij onze vertrouwenspersoon Anouk Peters via anoukpeters@me.com of bij je trainer.
Het protocol kan veranderen, we informeren bij belangrijk nieuws, maar hou zelf ook de KTC site in de gaten voor wijzigingen. Download hieronder het KTC Corona reglement en het NOC/NFS Protocol.

Trainingsschema voor 20-21

De trainingen beginnen op maandag 31 augustus volgens het schema op deze site en loopt door tot eind mei. Vanaf dan is er tot aan de start van de zomervakantie op 10 juli alleen op de donderdagen een inloop-training voor alle teams (jeugd van 18.30-20.30 en senioren van 20.30-22.30). Tijdens de Herfst-, Kerst-, Voorjaars- en Meivakantie is er geen training.

Het wedstrijdschema
Het nieuwe wedstrijdschema met alle wedstrijden van jouw team (en die van alle andere basketbalteams) staat vanaf 31 augustus in Basketball.nl, de handige en gratis app van de Nederlandse Basketball Bond. Heb je deze al? Let er dan op dat je de melding ‘push-berichten toestaan’ aanzet. Wij kunnen je dan een melding sturen als bv de wedstrijd niet doorgaat. Check je profiel, is deze nog up-to-date? Je foto kan je alleen aan het begin van het seizoen zelf aanpassen (een goede foto is verplicht, want een handige controle voor de scheidsrechters). Heb je de app nog niet? Snel downloaden en inloggen met het mailadres waarmee jij (of jouw kind) bekend staat bij KTC. Voor download of info ga je naar http://debasketballapp.nl/

KTC heeft een nieuwe Penningmeester! Oud-penningmeester Daan van Dooren is na drie jaar geweldige dienst opgevolgd door Lindy van Kats. Lindy basketbalt zelf niet, maar heeft vier zoons die spelen bij KTC. Lindy werkt bij Landschap Noord-Holland en voegt met haar financieel-economische ervaring veel kennis toe aan het KTC bestuur. Welkom Lindy!  En Daan namens alle KTC’ers nogmaals heel erg bedankt!